campanion - enostavno kampiranje

Campanion

Kampiranje v Pomurju ali kakšen užitek je raven teren!


Lepi pozdravi iz Pomurskih Alp in obal Panonskega morja! Ok, seveda ne rabite biti poznavalci zemljepisa, da bi vedeli, da v Pomurju ni Alp ter da se je Panonsko morje posušilo še pred Rimljani. Slovenija je večinoma gorati ali hribovita dežela, toda Pomurje je večinoma ravno kot palačinka. Če greste na dopust s kolesom, je to še kako pomembno!

Torej, naš kamping izlet se nadaljuje kakih 500 km severno od prejšnje postojanke, Makarske Riviere. Če smo bili nad našim kampom v osrednji Dalmaciji precej razočarani, pa smo tokrat naleteli na terno, vsaj kar se tiče vrednosti za ceno. Kamp je zelo čist, nudi ogromno sence, pokrajina okoli kampa pa je čudovita, sploh če kolesarite. 

»za kolesarskega entuziasta je ravno kolesarjenje najboljši del takšnega kamping izleta«

Toda pojdimo korak za korakom. Naša pomurska kamping avantura se je začela že nekaj dni pred našim odhodom. Kot previden družinski kampist želim pred odhodom na cilj vedno zagotovo vedeti, če je na našem cilju kaj prostora v senci za naš družinski šotor in meduzo, kot se imenuje paviljon. Najprej smo želeli iti v Julijske Alpe, vendar smo si zaradi vremena premislili. V mrazu se ne počutijo vsi najbolje! Torej smo krenili na severovzhod, v Pomurje.

»‘postrgača’ je lokalna, pici podobna jed, ki so jo tukaj jedli davno pred prihodom italijanske pice«

Če sem pošten, še nikoli prej nisem kampiral v tej regiji, zato me je bilo malce strah. Nisem vedel, kaj pričakovati. Klicali smo nekaj kampov ter se na koncu odločili za enega južno od Mure. Želeli smo rezervirati parcelo, vendar to ni možno, so nam povedali – vedno naj bi imeli dovolj prostora. Torej smo v in na avto naložili kamping opremo ter kolesa ter se odpeljali našemu cilju naproti. 

Resnici na ljubo nismo vedeli, če bomo dobili kak prostor ali ne, dokler se nismo prijavili. In to je kar trajalo – na recepciji smo morali čakati slabo uro, da smo prišli na vrsto! Ne razumem, zakaj nekateri upravniki kampov mislijo, da čakanje v vrsti pred recepcijo pomeni ‘imeti osebni stik z gostom’!?! osebno bi dosti raje pred prihodom rezerviral določeno parcelo in plačal online, na recepciji pa bi le pozdravil ter vzel tablico, kartico od rampe, itd…

»oglejte si lokalno cerkev, poskusite lokalno specialiteto, občudujte lepo urejene gredice, vonjajte ruralni zrak«

Počasna recepcija pa je bila do sedaj – če ne štejem polnočnega škropljenja proti komarjem – edina negativna izkušnja. Kot smo že omenili, je kamp dovolj velik in čist, pod starimi topoli pa je ogromno sence. Tudi najbolj vroč poletni dan tako postane povsem ‘obvladljiv’.

Toda lepe senčne parcele niso edina pozitivna plat te lokacije. Kamp je del termalnega zdravilišča, kar pomeni, da je bazen vključen v ceno kampiranja. Čeprav je bazen podnevi precej zaseden, pa je zjutraj in zvečer dokaj prazen in takrat je možno dejansko plavati.

»Kot previden družinski kampist želim pred odhodom na cilj vedno zagotovo vedeti, če je na našem cilju kaj prostora v senci za naš družinski šotor«

Toda za kolesarskega entuziasta je ravno kolesarjenje najboljši del takšnega kamping izleta. Pokrajina okoli reke Mure je povečini ravna, kar pomeni, da za pot od točke A do točke B ne zahteva zelo veliko energije ter odlično telesno kondicijo. Tudi ceste niso preveč prometne, veliko regijskih cest pa je opremljenih s kolesarskimi stezami. Še lepša pa je alternativna pot – namreč kolesarjenje po eni od stranskih poti, proč od glavnih cest, ter raziskovanje  ene pomurske vasi za drugo. Vsaka ima svoj šarm vsako se splača obiskati – oglejte si lokalno cerkev, poskusite lokalno specialiteto, občudujte lepo urejene gredice, vonjajte ruralni zrak… obvezno morate poskusiti lokalne prleške jedi. Ali ste vedeli – ‘postrgača’ je lokalna, pici podobna jed, ki so jo tukaj jedli davno pred prihodom italijanske pice? Obvezno si jo privoščite, le pazite, da se ne boste po obedu zadrževali okoli preveč ljudi; ne boste zelo priljubljeni…

Definitivno lahko rečemo, da je kampiranje ob Muri ena najboljših doživetij za zaključek poletne kamping sezone v Sloveniji. Prekrasno okolje, odlična hrana in vino ter lepi kolesarski izleti ustvarijo krasen kamping dopust!

35 komentarjev na “Kampiranje v Pomurju ali kakšen užitek je raven teren!

No Prescription Goldshield

Reply

When Does An Amoxicillin Capsule Expire

Reply
staisee

https://buyplaquenilcv.com/ – hydroxychloroquine for rheumatoid arthritis

Reply

Cialis Spedito Dall’Europa

Reply

Real Levaquin Discount Low Price Online

Reply

Purchase Isotretinoin Without Rx

Reply

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja