campanion - enostavno kampiranje

Campanion

Kampiranje v osrednji Dalmaciji – v mobilni hiški


Končno smo še mi prišli na vrsto za naš dolgo pričakovani dopust. Seveda, v našem blogu na Campanion.si smo veliko govorili in pisali o kampiranju, toda po pravici povedano je včasih nemogoče iti na dopust, če je treba postoriti še toliko stvari.

Čeprav sem sam zapriseženi šotorist, pa sem se tokrat moral sprijazniti s kompromisom in pristati na bolj komfortno bivanje – mobilno hiško. Na eni od platform za rezervacije (tukaj jim ne bomo delali reklame) smo že februarja izbrali svojo hiško ter si tako popestrili precej sivo in depresivno zimo. Vam je ta občutek poznan?

Ko je prišel dan pred odhodom, sem zelo resno vzel svoje lastne check liste ter obkljukal vse elemente na njih ter dodal še nekaj novih – čeravno smo imeli s sabo precej manj kamping opreme. Torej, še enkrat – preden odrinete na pot, dajte še enkrat pogledati, če je štedilnik res izključen ter kuhinjska pipa zaprta! Poleg tega si ne dovolite, da se boste 100 metrov pred mejo začeli potiti, ne vedoč če ste vzeli dokumente ali ne. To se prepričajte pred odhodom od doma. Morda se sliši samo po sebi umevno, vendar mi verjemite, če vam povem, da ni.

»Dobra plat kampa pa je izjemno gosta senca starih borovcev, ki jih je v kampu vse polno«

Prav ste prebrali – meja. Kot sem že napisal, smo si za kampiranje izbrali osrednjo Dalmacijo, in sicer enega od kampov na znameniti Makarski rivieri. Čeprav z družino nismo ravno zgodnji popotniki – od doma po navadi odrinemo ne prej kot ob kakih devetih zjutraj – smo tokrat upoštevali nasvete prijateljev in na pot krenili že prej. Verjeli smo namreč, da nas bodo na hrvaških avtocestah čakale nepregledne kolone avtomobilov. Navsezadnje smo sredi glavne turistične sezone!

Toda razen 20-minutnega čakanja na slovensko-hrvaški meji je bil promet zelo tekoč. Malce se je zgostil pred in po tunelu Svetega Roka, sicer pa ni bilo kolon. Od Zadra naprej pa je bila cesta tako rekoč prazna. Kot kaže, je letos na hrvaških obalah resnično precej manj turistov kot prejšnja leta. Vsaj tak vtis smo dobili.

Spust proti rivieri po pobočjih Biokova je bil seveda veličasten. Ne moremo se načuditi divjih in nebrzdanih sil, ki so oblikovale in še oblikujejo razgiban in gorat dalmatinski relief. Nič čudnega ni, da je zaledje Makarske tako priljubljeno med pohodniki. tukaj lahko zelo veliko vidimo in izkusimo.

»Verjeli smo namreč, da nas bodo na hrvaških avtocestah čakale nepregledne kolone avtomobilov«

Kamp v katerem smo najeli mobilno hiško pa je bil precejšnje razočaranje. Čeprav gre kamp z le tremi zvezdicami, pa je vseeno žalostno videti razpadajoče zgradbe nekoč lepih hotelov in depandans. Tudi prostori za kampiranje so zelo slabo vzdrževani, nepokošeni in neravni. Vtis, ki ga kampist dobi, je v infrastrukturo tega kampa ni bila vložena niti ena kuna od osamosvojitve Hrvaške naprej in da edino, kar se je vzpenjalo, ni kvaliteta storitev pač pa cene. To pusti v sicer lepi kamping izkušnji rahlo grenak priokus. Žal smo kar nekaj podobnih zgodb videli tudi v Sloveniji. No, vsaj mobilne hiške so take, ko se spodobi.

Kamp je kljub precej žalostni podobi dokaj poln, večinoma s Poljskimi, Slovaškimi, Češkimi in Bosanskimi turisti. Zaradi tega je precej težko najti dober položaj na plaži. Še težje pa je varno in udobno vstopiti v morje. O kakih urejenih vstopnih točkah v vodo je seveda odveč govoriti. Dobra plat kampa pa je izjemno gosta senca starih borovcev, ki jih je v kampu vse polno in kamor se lahko človek umakne pred žgočim soncem in pred maso kopalcev, ki se gnetejo za svoj košček sonca. Kot kaže, se vpliv manjšega števila turistov na hrvaški obali ne pozna na Makarski rivieri.

»Čeprav sem sam zapriseženi šotorist, pa sem se tokrat moral sprijazniti s kompromisom in pristati na bolj komfortno bivanje – mobilno hiško«

Vsem navideznim negativnim platem navkljub – al’ smo na kampiranju! Na koncu se bomo, tako kot vedno, spominjali le čudovitega vonja po borovcih, toplega mediteranskega sonca, ter prekrasnega pogleda na osrednje-dalmatinske otoke – Brač, Hvar in Šolta. Vsi se že veselimo užitka ob okušanju lokalnih vin, sirov in oliv. Čaka nas prekrasna dalmatinska izkušnja!

Kakšne so pa vaše letošnje izkušnje s kampiranjem v Dalmaciji? Prosimo, delite z nami svoje misli spodaj v komentarjih. In na noben način ne zamudite naslednjega bloga!

16 komentarjev na “Kampiranje v osrednji Dalmaciji – v mobilni hiški

theancy

https://prednisonebuyon.com/ – does prednisone make you sleepy

Reply

order prednisolone 20mg – neurontin 800mg drug buy tadalafil generic

Reply

buy augmentin 1000mg online cheap – augmentin 625mg price order generic tadalafil 5mg

Reply

oral bactrim 480mg – sildenafil 200mg cheap sildenafil tablets

Reply

buy cephalexin sale – cleocin canada erythromycin over the counter

Reply

order fildena 100mg online cheap – fildena 100mg canada ivermectin 3mg pills for humans

Reply

order rhinocort pill – disulfiram 500mg cost disulfiram 500mg pills

Reply

order ceftin sale – robaxin uk cheap cialis pills

Reply

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja