Pokličite nas kadarkoli

00 386 64 114 123

Opening Time

08:00 - 18:00

Mail Us

info@campanion.net

23. 02. 2024| Administrator

E knjiga - za bodoče avtodomarje

Nakup

O nakupu avtodoma razmišljajte samo v primeru, če boste avtodom uporabljali več, kot samo poleti med kolektivnim dopustom. Avtodom je investicija, ki zahteva preveč sredstev, da bi bila potem parkirana doma pred hišo in bi jo občudovali sosedi. Avtodom je način življenja in tako tudi izbiramo vozilo. Seveda se lahko odločimo za cenejšo varianto, kot je recimo rabljeno vozilo, ki ga lahko kupimo že za nekaj tisoč evrov. Če smo se odločili, da bomo sami svoj mojster, lahko sami naredimo marsikaj in tako prihranimo. V nasprotnem primeru pa je najbolje kupiti nov avtodom, mogoče malo cenejši, potem pa ga z dodatnimi sredstvi dodatno opremimo. To je ponavadi nekoliko cenejše, kot če to kupujemo pri trgovcih, ki nam te stvari kar zaračunajo. Seveda to opremo dodajamo po naših željah in tudi potrebah. Moje izkušnje kažejo, da vsi ne potrebujemo in uporabljamo iste opreme. Malo iznajdljivosti in lahko uživamo v hiši na kolesih, tako ob opremljanju kot tudi nato pri uporabi.

Preden pa se odločite, kaj kupiti, morate vedeti kam, kolikokrat in koliko ljudi bo potovalo.

Vsekakor svetujem, da vsi tisti, ki razmišljate o nakupu, najprej izkoristite ponudbo najema in se prepričate, če sploh ste za takšno preživljanje dopusta. Osnovno opremo vozila, boste spoznali v poglavju o opremi.

Najem

Za najem avtodoma se odločajo predvsem tisti, ki se na dopust odpravijo enkrat, mogoče dvakrat na leto. To je najbolj smotrna izbira.  V času daljših počitnic lahko ogromno prepotujemo in doživimo veliko lepega in zanimivega.

Vsekakor svetujem, da vsi tisti, ki nameravate enkrat na leto na dopust in vas mika avtodom, le tega ne kupujete, saj to enostavno ni smiselno in ne racionalno.

Pri najemu avtodoma je velika prednost tudi, da vam ni treba skrbeti za samo vozilo. Za vse to poskrbi najemodajalec. Vi samo pridete, vozilo pregledate, uredite dokumentacijo, naložite stvari in že uživate. Tudi ob vračilu se samo potrudite, da je vozilo kolikor toliko čisto in pospravljeno, da ne bi plačali dodatnih stroškov čiščenja. Čas prevzema ali predaje vozila traja največ 30 minut.

Najemodajalec poskrbi tudi za vodo v kuhinji, kopalnici ter kemikalije v wc, da je ta uporaben. Gorivo za samo vozilo pa je možno po dogovoru med najemodajalcem in najemojemalcem. Tako velik del skrbi pade na najemodajalca. Če pa imate vozilo v lasti, je potrebno urediti in pregledati kup stvari, da je naše potovanje varno in brez nepotrebnih težav in izdatkov, kar pomeni, da vam ni potrebno skrbeti za morebitna popravila, zavarovanja, vinjeto, gume..

Osnovno opremo vozila boste spoznali v poglavju o opremi.

Izbira avtodoma

Kot sem že napisal, pomembno pri izbiri avtodoma; Naroči e knjigo na tej povezavi, in prejel boš nekaj napotkov iz prve roke.

 

SEARCH WIDGET

LATEST POSTS

  • LOREM IPSUM

    Lorem ipsum dolor sit amet conse adip elit. Pellentesque tinci dolor sit.

  • LOREM IPSUM

    Lorem ipsum dolor sit amet conse adip elit. Pellentesque tinci dolor sit.

  • LOREM IPSUM

    Lorem ipsum dolor sit amet conse adip elit. Pellentesque tinci dolor sit.

OUR CAMPING

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas scelerisque velit ac elit accumsan, at aliquet leo sodales, in convallis sodales libero, eu imperdiet.

              

OUR CAMPING IMAGES

NEWSLETTER

Be sure to subscribe so you are up to date with our new listings, promotions and news!

© Copyright 2023 by Campanion.net